Idei első, pályafutása 53. Forma-1-es győzelmét aratta Sebastian Vettel a Szingapúri Nagydíjon, megelőzve csapattársát, Charles Leclerc-t, míg a harmadik helyre a rosszul taktikázó Mercedest legyőző Max Verstappen ért oda a Red Bull-lal – az eredmény értelmében a Ferrari először örülhetett kettős sikernek a 2017-es Magyar Nagydíj óta.

A dobogósokkal a korábbi F1-es pilóta, David Coulthard készítette az interjúkat a leintést követően.

Sebastian Vettel, Ferrari (1.): „Kicsit izzasztó volt, de nagyon örülök, remek verseny volt. Először is gratulálni szeretnék a csapatnak: a szezon eleje nehéz volt, de együtt vészeltük át ezt az időszakot, büszke vagyok mindenki munkájára. Köszönetet szeretnék mondani a rajongóimnak is, akik az utóbbi hetekben azzal tették boldoggá, hogy levelekkel és jókívánságokkal bombáztak. Ezzel erőt és hitet adtak nekem, és ebből próbáltam meríteni ma. A bokszkiállásra későn hívtak ki, eleinte gondoltam is arra, hogy egy picit korai volt a kerékcsere, de a kivezető körön mindent beleadtam, és még magam is meglepődtem, hogy az élre törtem. Utána próbáltam minél hamarabb átmenni a forgalmon, és kontroll alatt tudtam tartani a futamot a végéig.”

Charles Leclerc, Ferrari (2.): „Nyilvánvalóan nem könnyű érzés elveszíteni egy győzelmet, de miután 1-2-ben zártunk, örülök, mert ez volt az első ilyen a szezonban. Pedig még a dobogóban is csak reménykedni tudtunk, amikor idejöttünk, ehhez képest kettős győzelemmel távozunk. Ami engem illet, csalódott vagyok, de erősebben térek majd vissza. A vártnál jobb volt a helyzetünk, a szerelők elképesztő munkát végeztek. A stratégia előre le volt egyeztetve, tartottam is magamat a tervhez, de most az a legfontosabb, hogy 1-2-ben végeztünk.”

Max Verstappen, Red Bull (3.): „Jól alakult számunkra az egész futam. Az eleje eléggé lassú volt, közel voltunk egymáshoz, aztán elkezdtem szenvedni a gumikkal, ezért lecseréltük őket. Ez jó döntésnek bizonyult, Lewis elé tudtunk vágni, innentől kezdve minden a gumikezelésről szólt. A biztonsági autós újraindítások kemények voltak a hideg abroncsokon, de jó, hogy dobogóra tudtam állni. Még sok mindenen kell dolgoznunk, de örömmel tölt el, hogy a top3-ban végeztem.”