Némi meglepetésre játszi könnyedséggel sajátította ki a harmadik rajtsort a Forma-1-es Francia Nagydíj időmérőjén a McLaren az újonc Lando Norrisszal, valamint Carlos Sainzcal. Az ugrásszerű formajavulást még a csapatnál sem értik, pedig a szabadedzéseken is a középmezőny elejében voltak.

„Amikor a második körömet futottam, fél tizeddel voltam jobb, amikor átszeltem a célvonalat, és azt gondoltam, hogy ez egy jó kör volt” – mondta az időmérő után Norris, aki értelemszerűen eddigi legjobb rajthelyét szerezte meg a királykategóriában. „Ezt még meg kell vizsgálnunk. Már a Q1-ben nagyon gyorsak voltunk, ami akkor aggasztó volt, mert túl jónak tűntünk.”

„Ám végül a folytatás is hasonlóképpen sikerült, ez jó. Azonban Ausztriában már más tészta lehet, talán nem is leszünk a Q3-ban. Ez egy nagyon különleges pálya, ezért muszáj lesz a dolgok mögé néznünk” – tette hozzá a fiatal brit.

Ami a vasárnapi versenyt illeti, Norris arra számít, hogy az időmérőt csupán hetedikként záró Sebastian Vettel meg fogja előzni őt, de mindenképpen pozitívumnak látja, hogy a középmezőny elejére tört a McLaren.

„Nagyon örülök, mert csapatként nagyszerű eredményt értünk le. Még Vettelt is megelőztük; persze nem tudom, mi történt vele, hibázott-e esetleg… Mi viszont jól végeztük a dolgunkat, ugyanakkor biztos vagyok benne, hogy a holnapi nap keményebb lesz, mert azok előtt vagyunk, akik előtt kell lennünk, illetve akikkel minden bizonnyal csatában leszünk.”


A McLaren vezérigazgatója, Zak Brown is gratulált Norrisnak a kimagasló időmérős eredményhez.

A Forma-2 tavalyi ezüstérmese azon találgatásokra is reagált, melyek szerint a wokingi csapat egy titkos fegyvernek köszönheti a javuló tendenciát. „Hallottam pletykákat, miszerint a Renault-nál azt rebesgetik, hogy van egy titkos fejlesztésünk. Bárcsak így lenne, mert akkor még ennél is gyorsabbak lennénk!”

„Amikor megérkeztünk, néhány kanyart, mint például a 11-est vagy a 13-ast, úgy kezeltünk, mintha az 1-es kanyar lenne a kínai pályán, ahol átlagosak voltunk. Őszintén szólva nem igazán voltak elvárásink, egy nehéz hétvégére számítottunk, de végül jobbra fordult a helyzet. A mai eredményekre fogunk építkezni, de holnap már nagyobb lesz a kihívás” – tekintett előre Norris.