A negyedik rajtkockát szerezte meg Charles Leclerc a 2019-es Forma-1-es Kínai Nagydíj időmérőjén. A Ferrari monacóija közvetlenül csapattársa, Sebastian Vettel mellől indulhat a vasárnapi futamon, mely a sportág történetének ezredik versenye lesz.

Leclerc mindössze 17 ezreddel maradt el a kalandos időmérőt záró némettől, ám nagyon nem volt elégedett teljesítményével. A fiatal pilóta saját bevallása szerint ugyanis hibázott utolsó körén. “Mérges vagyok magamra” – mondta.

“Összességében vannak pozitívumok is, ugyanis a szabadedzéseken eléggé elveszettnek éreztem magam, szenvedtem, nem is kicsit. Végül egy, az időmérő előtti változtatásnak köszönhetően javult a helyet, jobban vezettem és a köridő is csökkent.”

A jó érzéseket azonban felülmúlták a rosszak. “Csalódást keltő ez az egész, mivel több is lehetett volna a mai napban” – mondta Leclerc, aki a leintés után is még ostorozta magát, ahogy az hallható a lenti videóban.

“A rohadt… hibáztam. Gyerünk, Charles! Á, basszus!” – mondta Leclerc önmagának a csapatrádión, aki miután megtudta, hogy Vettel mindössze 17 ezreddel volt gyorsabb nála, még inkább mérgelődött. “Nem elég jó. Magamról beszélek, nem az autóról. Az autó jó volt. Többet is kihozhattam volna belőle.”