Kisebb forgalmi dugó alakult ki a 2019-es Forma-1-es Kínai Nagydíj időmérőjének utolsó szakaszában. A pilóták, hogy tiszta levegőben autózhassanak, lelassítottak az  utolsó szektorban. Ezen vesztett rajta Max Verstappen, aki nem számított arra, hogy lesznek olyan pilóták, akik elmennek mellette, és nem várják ki sorukat.

Így tett Sebastian Vettel is, aki megvédte döntését: “Mindenki nagyjából ugyanúgy számolta ki, ugyanarra a pozícióra hajtottunk. Ha a vonat végén van az ember, mint én is voltam, akkor nehéz dolga van.”

A német szerint, ha nem előzi meg Verstappent, akkor nem lett volna ideje javítani. “Amikor a csapat azt mondta, hogy csak tíz másodpercem maradt átszelni a célvonalat, ki kellett találnom valamit. Nem tudom, hogy a többieknek nem szóltak-e, hogy gyorsítsanak fel, de szerintem az lett volna a legjobb mindenkinek. Nyilván az volt a legfontosabb, hogy felérjek a körre. Úgy tűnt, a többiek nem aggódnak emiatt” – mondta Vettel.

A német így még időben el tudta kezdeni azt a kört, ami a harmadik rajtkockát hozta neki. Előző köre csak a negyedik helyre lett volna elég a vasárnapi rajtrácson.