A szezonnyitó Ausztrál Nagydíj egyik legnagyobb meglepetése a Ferrari relatív versenyképtelensége volt, hiszen a téli Forma-1-es teszteken a vörös autó a mezőny legjobbjának tűnt, és azzal együtt is jó kezdésre lehetett számítani tőlük, hogy nyilvánvaló volt, hogy a Mercedes erősebb lesz Melbourne-ben, mint Barcelonában láttuk.

Ehhez képest a múlt hétvégén Sebastian Vettelék végig nagy lemaradásban voltak, az időmérőn, majd a futamon is megalázó hátrányban zártak.

A csapatfőnök, Mattia Binotto azt mondja, Melbourne-ben valamiért nem sikerült mindent kihozni az autóból, de keményen dolgoznak majd, hogy Bahreinre jobb formába kerüljenek.

“Sokkal nagyobb potenciál rejlik ebben az autóban, de itt nem tudtuk kiaknázni. Már péntektől nem voltunk igazán formában ezen a pályán. Bár nagyon sokat dolgoztunk a beállításokon, nem sikerült megtalálnunk a balanszot, az időmérős eredményünk is megmutatta, hogy nem tudtunk alkalmazkodni az Albert Park-i pályához” – nyilatkozta a Skynak a főnök.

“Sok elemzésre váró adattal távozunk Ausztráliából, azon dolgozunk majd, hogy az autót visszajuttassuk a valódi versenyképességi szintjére a két hét múlva következő Bahreini Nagydíjra” – tette hozzá.

Nagy kérdés, hogy tudják-e a Ferrarinál, hogy mi a gond, vagy csak kísérletezgetni fognak Bahreinig, mert ha az utóbbi, nehéz lesz a bajnoki címért küzdeni.

A melbourne-i paddockban olyan pletyka is járta, hogy a Ferrarinak a hűtéssel vannak gondjai, ezért lejjebb kellett tekerniük a motort, a több hűtőnyílás pedig az autó aerodinamikáján is rontott, ami aztán a gumikezelést is hátrányosan befolyásolta. A hűtési probléma nem túl biztató Bahrein előtt, hiszen bár az időmérő és a futam alkonyban-este zajlik a sivatagi pályán, sokkal hűvösebb így sem lesz ott, mint Melbourne-ben volt.