A jövő hétvégi Forma-1-es szezonnyitó Ausztrál Nagydíj előtt az ötszörös világbajnok címvédő, Lewis Hamilton Katarban a MotoGP idénynyitójára is benézett.

A Mercedes pilótája nagy rajongója a kétkerekűeknek, a MotoGP-ben pedig az F1-es szponzorain keresztül – Monster és Petronas – két Yamaha-csapatnál is örömmel látták.

Úgy tudni, a Monster nagyon szeretné, ha a gyári csapatuknál versenyző legenda, Valentino Rossi és Hamilton a 2019-es versenyszezon végén járgányt cserélne, az angol Yamahára pattanna, míg a Doktor újra F1-es autóba ülne, de Hamilton Katarban most azt mondta, a Petronasnál is lobbizik majd, hogy motorra ültessék.

A kérdésre, hogy tényleg MotoGP-s tesztre készül-e, így felelt:

“100 százalék, hogy felülök majd egyre, ezen dolgozom. Kellene még motoroznom pár napot előbb, mert eddig nagyjából két és fél napot töltöttem versenypályán (egy superbike nyergében – a szerk.), de végül szeretnék majd kipróbálni egy MotoGP-t is. Ez az álmom.”

“Minden hétvégén követem, még az F1-es versenyhétvégéken is otthagyom a az időmérő előtti és utáni megbeszéléseket, hogy megnézhessem a MotoGP-s kvalifikációt” – mondta.