Felemás hétvégéje volt az ötszörös világbajnok Lewis Hamiltonnak.

A Mercedes pilótája az Autosport éves díjkiosztóján két díjat is besöpört, ő lett a legjobb nemzetközi autóversenyző és a legjobb brit versenyző is. A londoni gálán öccse, Nicholas vette át a díjakat helyette, Hamilton videóüzenetet küldött.

“Nagyon sajnálom, hogy nem lehetek ott, de mindenképp üzenni akartam. Szeretnék köszönetet mondani az Autosportnak és az összes rám szavazó olvasónak, nagyon köszönöm az egész éves támogatást! Az összes többi jelöltnek és győztesnek pedig gratulálok! Remélem, hogy mindannyiótoknak olyan lenyűgöző éve volt 2018-ban, mint nekem! Mindenkinek csodálatos, családi karácsonyt kívánok, és jó 2019-es idényt! A legjobbakat!” – mondta.

És hogy miért nem volt ott a díjkiosztón a Forma-1-es bajnok? Inkább a motorozást választotta, a közös szponzor Monster segítségével a Yamahával a spanyolországi Jerezben tesztelt. Az olasz La Gazzetta dello Sport szerint a teszten Hamilton bukott is a superbike-kal, igaz, a lap úgy tudja, csak a motor sérült meg, a versenyző nem, így egy másik járgánnyal folytathatta a körözést.