A Forma-2-ben a Trident-csapatnál versenyző, az F1-ben a Haas tesztpilótájaként alkalmazott amerikai Santino Ferrucci (nyitóképünkön középen) a silverstone-i versenyhétvégén önpusztító üzemmódba kapcsolt, nagyon valószínű, hogy a vasárnapi produkciója után az európai autóversenyzői színtéren már sosem talál komoly munkát.

A 20 éves pilóta az F1-es Brit Nagydíj betétfutamaként tartott vasárnap délelőtti sprintversenyen előbb a futamon szándékosan leszorította csapattársát, Arjun Mainit a pályáról, majd még a levezető körön is szándékosan nekiütközött az indiai autójának, és hogy tetézze a dolgot, az idézés ellenére nem is jelent meg a versenybírók előtt az ügyek vizsgálatára.

Ferruccit a stewardok szénné is büntették: az első incidensért utólag diszkvalifikálták a futamról, a második, már a leintés utáni húzásért pedig két hétvégére, azaz összesen négy futamra szóló eltiltást osztottak ki neki, plusz 60 ezer eurós (19,5 millió Ft) pénzbírságot is kiszabtak rá.

A fentiekhez képest már apróság, de jól mutatja Ferrucci hozzáállását, hogy az FIA ellenőrének jelentése szerint a bokszutcában csak egy kesztyűben és mobiltelefont használva kóricált, előbbivel a biztonsági felszerelésre vonatkozó szabályt szegte meg, utóbbival pedig a vezeték nélküli távközlési eszközök bokszutcai használatára vonatkozó tilalmat. Ezekért összesen 6000 ezer eurós (1,9 millió Ft) bírságot kapott.

Ferrucci a futam után egyébkén a Twitteren sem bírt magával, nekiment csapattársának, “picsogósnak” bélyegezte, utalva arra, hogy Maini Franciaországban kiborult.

A Trident-csapat a Twitteren nyilvánosan kért bocsánatot Mainitől csapattársa – valamint Ferrucci édesapja – jó ideje tartó “sportszerűtlen” és “kulturálatlan” viselkedéséért, azt írták, 12 éves működésük alatt sosem láttak még ilyet, valamint jelezték, hogy történteknek jogi következményei lesznek (valószínűleg szerződésbontás, esetleg kártérítési ügy).