A negyedik helyről kezdhette a 2018-as F1-es Brit Nagydíjat Valtteri Bottas, és ott is intette le őt a kockás zászló, ám a győzelemhez is közel állt a Mercedes pilótája. A finn kezére játszott Kimi Räikkönen és Lewis Hamilton koccanása, majd Marcus Ericsson balesete is, melynek következtében pályára kellett küldeni a biztonsági autót.

Bottas ekkor a többiekkel ellentétben nem állt ki kereket cserélni, hanem átvette a vezetést, és használt közepes keverékeken haladt a cél felé. Azonban nem tudta sokáig tartani a mögötte friss lágy gumikon érkező Sebastian Vettelt, majd később a csapattárs Hamilton, és a másik finn, Räikkönen is elment mellette.

FORMULA 1® (@f1) által megosztott bejegyzés, Júl 8., 2018, időpont: 8:58 (PDT időzóna szerint)

Bottas szerint előrébb végezhetett volna, ha kiállnak kereket cserélni. „Úgy éreztem, hogy lehetséges végigmenni” – mondta a finn. „Az edzéseken nem mentünk hosszú etapot a közepes keverékkel, a számításaink szerint azonban működniük kellett volna. Mégsem így történt.”

Visszatekintve a finn bánja, hogy nem állt ki a biztonsági autós időszakban. „Nos utólag könnyű mondani, hogy ki kellett volna jönni. Legalább hogy megtartsuk a pozíciónkat. Kockáztattunk az első helyért, de végül negyedikek lettünk, öt körrel több volt, mint kellett volna” – mondta.

„Mindent megtettem, hogy elöl maradjak. Időmérős köröket kellett futnom ehhez, persze a gumik is jobban koptak így. A legjobbamat nyújtottam, de nem volt elég” – tette hozzá Bottas.

Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke azonban ellentmond Bottasnak, szerinte ez volt a legjobb taktika, amit alkalmazhattak. „Bejött a húzás, mert pozíciót nyertünk. A végén második és negyedik helyen értünk be, ami jobb, mint korábban volt. Abszolút ez volt a legjobb döntés” – mondta Wolff.