A Red Bull számára a Brit Nagydíj első edzésnapja elég rosszul sikerült, nem elég, hogy a tempó alapján csak távoli harmadik erő a csapat, Max Verstappen az első edzés végén sebességváltó-hiba miatt állt le a pályán, a második gyakorláson pedig rögtön az elején a gumifalnak vágta az RB14-est a Luffield kanyarban.

“Azt hiszem túl gyorsan akartam menni a kemény gumin, így dobtam el. Sajnos olyan irányban kaptam el a falat, hogy leszakadt a jobb hátsó. Nem ideális, hogy elúszott a második edzés, de előtte legalább jónak tűnt az autót. A balansz rendben lehet, egyszerűen csak köridőt veszítünk az egyenesen” – magyarázta az Osztrák Nagydíj győztese, aki azt mondta, a szombati, harmadik edzésen pótolhatja a munka nagy részét, és csapattársa, Daniel Ricciardo adataira is támaszkodhat.

Maga az ausztrál nem volt túl boldog a bő nyolctizedes hátrány miatt:

“Egyelőre egy kicsit le vagyunk maradva a tempót tekintve. A Ferrari és a Mercedes erős, de remélhetőleg nem ez lesz egész hétvégén, és mi is gyorsulunk holnapra és vasárnapra! Egy körön a Ferrari és a Mercedes túl gyors, de a futamra igyekszünk találni egy-két trükköt.”

“Az egyeneseken egyértelműen időt veszítünk. A felvételeken látható, hogy a kanyarokban hozunk egy kicsit, de aztán azt, és még többet veszítünk. Tény, hogy ma nem vagyunk egy tempón, de igyekszünk találni valamit holnapra, a legfontosabb, hogy a Silverstone-ban szokatlan körülmények (meleg) mellett a megfelelő tartományban tartsuk a gumikat. Ha azt sikerül megoldanunk, akkor a hosszabb etapokon talán lehet esélyünk.”