Sebastian Vettel a 2018-as idén során első ízben zárt pénteki edzésnapot a leggyorsabbként, és ezt maga, a Ferrari és a szurkolóik szempontjából a legjobb helyen érte el, az elmúlt évek eredményei alapján Lewis Hamilton és a Mercedes pályájának számító Silverstone-ban.

A Ferrari a hétvégére új padlólemezt és diffúzort hozott, úgy fest, működik a fejlesztés.

Vettel szűk kéttizeddel verte Hamiltont, míg a címvédő mögött csapattársa, Valtteri Bottas következett, Kimi Räikkönen pedig fél másodperces hátránnyal lett a 4.

A Red Bull második edzése az elsőnél is rosszabbul zárult, Danie Ricciardo ugyan tette a dolgát és végül erős nyolctizedes lemaradással az 5. helyen végzett, az első edzés végén sebességváltó-hibával leállni kényszerülő Max Verstappen a délutáni gyakorláson az év eleji formáját vette elő: már az elején hibázott, a Luffield kanyarban eldobta az autót, a teljes edzést kihagyni kényszerült.

A három élcsapat pilótái mögött óriási szakadék tátongott, de a McLarennek örömteli dolog lehet, hogy Fernando Alonso volt a 6. A spanyol délelőtt a haasos Kevin Magnussennel keveredett adok-kapokba, délután pedig a sauberes Charles Leclerc-rel (10.) vívott sokkal elegánsabb csatát, oda-vissza előzték egymást az edzésen, mintha csak a versenyen lennének.

A top10-be befért még a fentieken kívül a renault-s Nico Hülkenberg, valamint az otthoni versenyét teljesítő Force India párosa.

Az edzésen nem vezetett Romain Grosjean, aki még délelőtt vágta falnak a Haast az első kanyarban. A pilóta ugyan jól volt, de az autót nem volt lehetséges újjáépíteni olyan rövid idő alatt.

F1: Vettel odavágott Hamiltonnak, Verstappen a falban 1