1927-ben Charles Lindbergh átrepülte az Atlanti-óceánt a Spirit of St. Louisszal, melyet éppen az a William Hawley Bowlus tervezett, aki az első Bowlus lakókocsit is. Ezért is néz ki a Road Chief úgy, mint egy szárnyak nélküli repülő a ’30-as évekből. Akárcsak a Mikafa esetén, úgy itt is a repülésben használatos technikákkal és anyagismerettel alkottak egy egészen más terméket. A Road Chief alumínium csővázas, melyre szintén alumínium lapokat erősítettek. Ez a szépen polírozott elem adja a fémes csillogást.

Szívesen járnánk a világot ezzel a stílusos lakókocsival 1

William Hawley Bowlus nagyszerű mérnök volt, ám az üzletet nem tudta sikerrel vinni, ezért a vállalkozás egy korábbi alkalmazottjához került, ő pedig Airstream néven kezdte árulni a lakókocsikat. Ezért maradt meg a fejekben az Airstream név inkább.

Szívesen járnánk a világot ezzel a stílusos lakókocsival 19

Néhány éve azonban a Bowlus feltámadt és Endless Highway néven dobtak piacra egy olyan lakókocsit, mely minden tekintetben hű az eredeti koncepcióhoz, de természetesen nem hagyták ki a receptből a modern világ vívmányait sem. A lakókocsiban 4 kWh-s akksi van, melyről a legfőbb funkciók nagyjából egy teljes hétig tudnak üzemelni, így kötetlenebbül lehet világot látni. Légkondival együtt már jelentősen csökkennek a civilizációtól zökkenőmentesen elzárt napok. Amennyiben mégis szükség lenne egy kis áramra, úgy elő lehet venni az Endless Highway-hez csomagolt 120 wattos napelemet is.

Szívesen járnánk a világot ezzel a stílusos lakókocsival 20

Négy ágy alakítható ki a lakókocsiban, valamint van konyha és fürdőszoba is. Utóbbi minimalista stílusú, fém falakkal, de fa burkolatokkal. A Bowlus lakókocsijának nagyobbik modellje 53 millió forintnak megfelelő összegbe kerül. 1,5 tonnát nyom, így aztán biztosan nem okoz gondot egy Rolls-Royce Cullinannak elhúzni.

Szívesen járnánk a világot ezzel a stílusos lakókocsival 21