A második világháború után hadiipari maradékokból tervezték és gyártották a Messerschmitt Kabinenrollert; a kényszer szülte minimálautócska később kultusztárggyá nőtte ki magát.

Pár éve egy német-spanyol vállalkozás ismét gyártásba vette az autót, igaz, villanymotoros-pedálos fura szerkezetként, és azzal be is csődöltek. Most ezért újratervezték a szerkezetet, amely immár izomerő nélkül képes közlekedni – ráadásul benzines vagy elektromos motorral!

Kétüléses kabrió négymillióért, újonnan 1
Kétüléses kabrió négymillióért, újonnan 2

Kétüléses kabrió négymillióért, újonnan

Kétüléses kabrió négymillióért, újonnan

Kétüléses kabrió négymillióért, újonnan 10
Kétüléses kabrió négymillióért, újonnan 11
Kétüléses kabrió négymillióért, újonnan 12
Kétüléses kabrió négymillióért, újonnan 13
Kétüléses kabrió négymillióért, újonnan 14
Kétüléses kabrió négymillióért, újonnan 15
Kétüléses kabrió négymillióért, újonnan 16
Fotó megosztása:

Az előbbi egy 125 köbcentis, egyhengeres robogómotor, 7,3 lóerővel, CVT váltóval, az utóbbi egy hasonló (6,7 LE) teljesítményű, de emissziómentes szerkezet. A végsebesség mindkét esetben 90 km/óra, ám míg a benzinmotoros verzió 6 literes üzemanyagtankja 160 kilométerre elegendő, a mindössze 1,4 kWh kapacitású lítium-vas-foszfát akku 80 kilométer múlva feladja – igaz, ha veszünk hozzá még egy ugyanekkora akkut, akkor megvan a 160 kilométer. Alapkivitelben a benzinmotoros kivitel 220, az elektromos pedig csak 195 kilogrammot nyom – ennél könnyebb villanyautót még nem láttunk.

Kétüléses kabrió négymillióért, újonnan 17

És olcsóbbat sem: a Spanyolországban gyártott autó belső égésű motorral 10 950 eurótól (kb. 4 millió Ft) kapható, a villanymotoros verzió alapára 2000 euróval (720 ezer Ft) több; erre még rájönnek az adók és a szállítási díj.

Az alábbi videót elnézve persze vannak kétségeink a modellpáros (KR-202, illetve KR-E5000 Sport) biztonsága felől: az alábbi videón 1:03 perc környékén látszik, hogy már kis sebességű kanyarban megemeli az ívbelső kerekét – azt az egyet, ami van neki.

a videó a hirdetés után indul