Akár 3,7 köbméteres rakteret, 716 mm széles oldalsó tolóajtónyílást és 236 cm-es padlóhosszt kínál a Renault Express Van, a franciák kompakt (4,4 méteres) furgonja.

A márka arculati elemeit (pl. C alakú LED-es nappali fények) magán viselő, ötféle színben kapható járműről korábban néhány adatot már elárult a cég, de most további információk is kiderültek.

A vezetőfülkében 48 liternyi tárolórekeszt alakítottak ki, és akár navigációs, érintőképernyős rendszerrel is megrendelhető. Még egy nagy méretű képernyő lehet az autóban: a körben lemezes kivitelek manőverezését a belső tükör helyén elhelyezett monitor segíti; itt jeleníthető meg a tolatókamera képe. Rendelhető holttérfelügyelet, a külső tükrök széles látószögűek.

Régi-új Renault furgon jön tavasszal 2

Három USB-töltőt, vezeték nélküli telefontöltőt és három darab 12 V-os elektromos aljzatot találtunk a fülkében, de a raktérbe is került egy 12 voltos csatlakozó a tíz forgatható lekötőfül (hat a padlón, négy az oldalfalakon) mellett.

Fix válaszfal esetében 191 cm a padlóhossz, a hasznos terhelhetőség benzinmotorral 780, dízellel 650 kg. Európában az előbbi 1,3 literes, 100 lóerős; míg a másfél literes dízel 75 vagy 95 lóerővel rendelhető. A váltó hatfokozatú. A kisebbik dízelből kérhető olyan verzió is, amelynek végsebességét 100 km/órában maximálták – nyilván hozzá igazított váltóáttételezéssel –, így eredendően takarékosabban vezethető.

Régi-új Renault furgon jön tavasszal 3

Az unión kívüli piacokon csak a nagyobbik dízelt forgalmazzák majd, illetve elérhető egy 110 lóerős, 1,6 literes benzinmotor is – utóbbi ötfokozatú kézi váltóval.

Az autó áprilistól rendelhető világszerte.

Régi-új Renault furgon jön tavasszal 4