Emlékezetes módon, egymásra pakolva gurultak be az új Volvo teherautók a világsajtóba az év elején. Aztán jött a koronavírus világjárvány és a svéd gyártó – ahogy többi sorstársa – egy meglehetősen összeszűkült piaci környezetben találta magát.

És bár a képzeletbeli szőnyeg, amin a haszonjárműgyártók most állnak, jóval kisebb, mint az év elején volt, ettől függetlenül a Volvo Trucks az MAN mellett az év legnagyobb szabású modellfrissítését tette le az asztalra. A svéd gyártó négy modellt újított meg, amelyek most már Magyarországon is elérhetőek. Hogy pontosan milyen változtatásokat hajtottak végre a Volvo teherautóin, azt korábban részletesen kifejtettük. 

Az FH, az FH16, az FM és az FMX-et érintő legfontosabb fejlesztések között van az új LED-es fényszóró, valamint az új, digitális műszerfal. „Az egész műszerfalat úgy tervezték, hogy jól áttekinthető legyen, lehetővé téve a sofőr számára, hogy intuitívan és hatékonyabban, kevesebb idegeskedéssel kezelje az információkat. A műszerfal funkcionális, robusztus kivitelű, tartós anyagból készült, stabil pohártartókkal, sok tárolórekesszel és számos USB csatlakozóval rendelkezik” – jegyezte meg a Volvo Trucks teherautókkal kapcsolatban Illés Dávid, a Volvo Hungária Kft. ügyvezető igazgatója.

Mindezeken felül az FM és az FMX új fülkét kapott, amelyben a sofőrnek kevesebb holttérrel kell megküzdenie, emellett legalább egy köbméterrel több hely áll rendelkezésére. Szintén fontos változás, hogy az I-Shift sebességváltója praktikusabb és ergonomikusabb kivitelt kapott. A sebességváltó programokat is továbbfejlesztették, így ezentúl gazdaságos, standard és performance teljesítmények közül lehet választani. 

Kövess minket a Facebook-on!