15 méter magas, 58 tonna súlyú, valódi tornyot épített a Volvo Trucks négy darab teherautóból. A monumentális építmény FMX, FH16, valamint FH és FM teherautókból áll. A cég így akarta felhívni a figyelmet arra, hogy hamarosan négy újdonságot fog leleplezni, amelyek várhatóan ezen modellek megújult változatai lesznek. 

A koromsötét éjszakában és ítéletidőben játszódó kisfilm mintha csak egy hollywoodi fantasy egyik jelenete lenne. A videón nemcsak a torony látható teljes valójában, hanem az is, ahogyan a Volvo Trucks jelenlegi elnöke, Roger Alm annak tetején állva széttárja karját a vihar előtt.  “Hozzászoktam, hogy a helyzet magaslatán legyek, azonban a teherautó-torony forgatása még számomra is különleges munkanapot jelentett. Elég, ha azt mondom, hogy megtanultam tisztelni a magasságot. Én két lábbal a földön járó ember vagyok” – jegyezte meg a forgatás kapcsán a cég első embere.

A hivatalos film itt látható:

A filmet 2019 végén forgatták egy tesztpályán a Volvo szülővárosa, a svédországi Göteborg közelében. Mind a teherautó-torony, mind a vizuális effektusok többsége valódi, beleértve a füstöt és a fényeket is. „Körülbelül egy hónapba telt a torony megtervezése és felépítése, valamint az, hogy gondoskodjunk arról, hogy biztonságosan vezethető legyen. Alapvetően ezt az tette lehetővé, hogy a Volvo FMX robusztus építőipari teherautó, és annak új, 38 tonna terhelhetőségű bogija képes elvinni a többi típust. Azonban állandó sebesség és iránytartás is kellett, ami nem lett volna lehetséges a Volvo Dinamikus Kormányzás és a képzett sofőr nélkül”- jegyezte meg Markus Wikström, a Volvo Trucks mérnöke és a tornyot megépítő mérnöki csapat tagja.

Készült a film készítése kapcsán egy werkfilm is, ez pedig itt nézhető meg: