Több autóban is kárt tett Lance Stroll a Forma-1-es Kínai Nagydíjon, amikor a biztonsági autó első alkalommal kivonult a pályáról. A kanadai pilóta egyértelműen bealudt, és ahelyett, hogy a többiekkel együtt lassított volna, inkább Aston Martinja orrára tűzte Daniel Ricciardo RB-jét, aki Oscar Piastri McLarenjében is kárt tett.

A stewardok tettét 10 másodperces időbüntetéssel és két büntetőponttal „jutalmazták”, de a kanadai úgy véli, szerinte nem ő felelős az esetért. „Valaki elöl fékezett és mindenki így tett. Az előttem lévő autó megállt előttem” – mondta Stroll kiesését követően. „Sehova nem tudtam menni. Versenybaleset volt.”

 

„Valószínűleg azért én kaptam a büntetést, mert én találtam el az előttem haladót. Furcsa ez” – tette hozzá. Strollnak ezzel már hét büntetőpontja van – aki tizenkettőt begyűjt egy éven belül, azt eltiltják egy futamtól.

Stroll szavaira röviden Piastri is reagált, utalva a fékezés miatt ütközéses kifogásra. „Igen, de a többiek nem mentek egymásba.” Ricciardo ennél részletesebben és indulatosabban fejtette ki véleményét: