A versenyzők egy része a futam előtti készülődés során előszeretettel használ a gyaloglásnál gyorsabb közlekedési módot, a rajtrács és a garázs, az indulás előtti utolsó megkönnyebbülést kínáló illemhely között kerekes járgányokra pattannak a Forma-1-es pilóták.

A dolog egyik meghonosítója a mercedeses Lewis Hamilton, aki a vasárnapi F1-es Japán Nagydíj előtt is egy (elektromos) rollerrel igyekezett A-ból B-be jutni a rajtrácson, ám kis híján összetörte magát.

Ahogy egy nézői videón látszik, a hétszeres világbajnok pilóta a már felsorakozott autók között haladt kétkerekű gépével, amikor ráfutott a Sergio Perez autójához kapcsolódó egyik vastag kábelre.

A futamot a 7. helyről kezdő, a 9. helyen záró 38 éves versenyző kis híján „pofára esett”, ami a szuzukai rajtrácson ugyanolyan veszélyes, mint bármelyik magyar járdán: bukósisak, védőfelszerelés nélkül végtagtörés, sőt, súlyos fejsérülés is lehetett volna a dologból – bízzunk benne, hogy Hamiltonnak és mindenki másnak is jó lecke lesz az alábbi felvétel!