Az, hogy a középmezőnyből rajtolt, alapból meghatározta Lewis Hamilton versenyének alakulását a Forma-1-es Las Vegas-i Nagydíjon. A Mercedes hétszeres világbajnokának sűrű és eseménygazdag futama volt: még defektet is kapott, de ezzel együtt is hetedikként értékelték, a megbüntetett csapattárs, George Russell előtt.

„Kihívásokkal teli verseny volt. Kemény gumikon rajtoltam, ez trükkös volt. Kaptam egy nagy ütést hátulról valakitől, szerintem Carlos [Sainz – a szerk.] volt az. Én próbáltam nem eltalálni a többieket, akik megforogtak, vissza is estem 5-6 helyet” – mesélte a leintést követően a brit. „Utána visszazárkóztam. Remekül éreztem magam, a gumik jók voltak, a tempó erős.”

Ekkor jött azonban a defektet hozó fordulat. „Bementem a belső ívre Piastri mellé. Nem tudom, pontosan mi történt, de hátulról kaptam egy ütést. Szerintem versenybaleset volt” – mondta Hamilton. A stewardok is így látták, sem a McLaren ausztrálját, sem a Mercedes-pilótát nem büntették a mindkét autóban kárt okozó koccanás miatt.

A Mercedes tempója alapján többet is ki lehetett volna ebből a futamból hozni. Sergio Perez harmadik helyének köszönhetően az is biztossá vált, hogy brit biztosan a harmadik helyen zár az egyéni bajnokságban, de Hamilton ezen sem kesergett. Sokkal inkább örült annak, hogy véleménye szerint hétvége egésze jól alakult Las Vegasban. „Rengeteg nagyszerű előzési lehetőség van a pályán. Vegas mindenkit megcáfolt, aki negatívan állt a hétvégéhez, mondván, hogy csak a show-ról szól, bla-bla-bla” – mondta.