Napokig nem csillapodtak a kedélyek, miután a múlt hétvégi Magyar Nagydíj leintését követően Lando Norris egy óvatlan mozdulattal, pezsgőbontás közben összetörte Max Verstappen győztes Herendi trófeáját. Az pedig közismert, hogy a történelem megismétli önmagát, csak arra nem számított senki, hogy ilyen gyorsan.

Azt követően, hogy a kétszeres világbajnok a Forma-1-es Belga Nagydíjat is elsöprő fölénnyel nyerte meg, hiába rajtolt csak a hatodik helyről, Verstappen és a Red Bull kupája ezúttal a dobogóceremóniát túlélte, de a csapat ünneplését – ami a Hungaroringen is igen hevesre sikerült – már nem. Az örömmámor és a pezsgőlocsolás közben ugyanis az egyik csapattag felrúgta a győztes konstruktőrnek járó – egyébként szponzori – serleget, ami megrongálódott.

F1: Megint eltört Verstappenék trófeája 2

Ahogy szisszentek a Red Bull-os dobozok, mindenki elkezdett szaladni, és ebből lett a baj. (Fotó: Jakub Porzycki/NurPhoto/Getty Images)

F1: Megint eltört Verstappenék trófeája 3

Az egyik csapattag ugyanis felrúgta az egyik táblát, ami feldöntötte a győztes konstruktőrnek járó trófeát, amit aztán megpróbáltak összerakni. (Fotó: Jakub Porzycki/NurPhoto/Getty Images)

A bakiról a Red Bull is megosztott egy felvételt a közösségi oldalán, amin Verstappen hangja is hallható, ahogy azt kiabálja, „megint eltört a kupa”. Magát a láncreakciót egyébként az indította el, hogy feldöntötték azt a táblát, amin Sergio Pérez második helyét ünnepelték – ez esett rá a serlegre, ami azzal a lendülettel fel is borult.

Arról egyelőre nem érkezett hír, hogy az egy héttel ezelőtti esethez kísértetiesen hasonlító incidens után pótolják-e a sérült kupát, sőt, még arról sem, hogy egyáltalán szükséges-e pótolni.

Norrisról egy héttel ezelőtt a magyar rajongók valósággal lekapták a keresztvizet a figyelmetlensége miatt – amiről a Csapatrádió előző adásában is beszéltünk –, amiért meglátásuk szerint a McLaren britje nem tisztelte megfelelően a magyar kultúrában komoly, jelen esetben 10-15 millió forintos értéket képviselő porcelánt. A történtek után a 23 éves versenyző bocsánatkéréssel kezdte a belgiumi hétvégét, Verstappen pedig heteken belül megkaphatja az új serlegét a Herenditől.

Frissítés (07:57): Vasárnap késő este a Red Bull szurkolói megnyugtatása céljából megerősítette az Instagram-oldalán, hogy „aggodalomra semmi ok”, meg tudták javítani az ünneplés közben megsérült trófeát, ami azóta már úton van a csapat Milton Kenyes-i bázisa felé.