A Forma-1-es Ausztrál Nagydíjat részletesebben kivesézzük a Vezess Csapatrádió következő adásában. Tarts velünk hétfőn este 19 órától a YouTube-csatornánkon!

Mindössze három körig tartott a Forma-1-es Ausztrál Nagydíj Carlos Sainz számára, miközben csapattársa, Charles Leclerc fölényesen nyert. Már a rajtnál nehézségei támadtak spanyolnak, mivel a kemény gumikon a 9.-ről a 14. helyre esett vissza, majd Mick Schumacher visszatámadása közben leszaladt a pályáról a 9-es és a 10-es kanyar között, majd a kavicságyba csúszott a Ferrarival.

A The Race-nek megerősítette Sainz, hogy ugyanaz a hiba merült fel, ami a szombati időmérőn is hátráltatta, pedig kormányt cseréltek a rajtrácson, ami a rajtjára is befolyással volt. „Nem működtek rajta bizonyos kapcsolók, ezért a rajt előtt egy perccel kellett kormányt váltanunk” – részletezte a problémát.

„A második kormány azonban nem volt a rajthoz konfigurálva, így mindkét indulásnál visszafulladtam. A kemény gumikon ráadásul további pozíciókat veszítettem, amiket próbáltam elkövetni, majd elkövettem egy vezetői hibát.”

Sainz elismerte, hogy sokkal megfontoltabbnak kellett volna lennie, ugyanakkor hozzátette, a Ferrarinak is vállalnia kell a felelősséget, amiért ilyen helyzetbe került. „Az ilyenek miatt keménynek kell lennem magammal szemben” – folytatta gondolatait a spanyol. „Nyilvánvalóan ismerkedünk még a gumikkal, ami különösen igaz a kemény keverékre, ezért nem kellett volna úgy nyomnom, ahogy tettem.”

„Csapatként sem voltunk azonban tökéletesek. Túl sok probléma van a kormányzással és a lefulladásgátlóval. Emiatt kerültem nyomás alá, viszont nem reagáltam megfelelően rá.”

Kiesése ellenére a harmadik helyen áll az összetettben Sainz, de 38 pont a hátránya csapattársával szemben, aki már két győzelemnél tart idén.