Várhatóan november 16-án, vagyis jövő hét kedden hivatalosan is bejelentik, kié lett az utolsó 2022-es Forma-1-es ülés. A francia sajtónak nyilatkozva Frédéric Vasseur, az Alfa Romeo csapatfőnöke már elárulta, hogy meghozták a végső döntést, de konkrét nevet persze nem hozott nyilvánosságra. Helyette egy kínai autókereskedés leplezhette le a nagy „titkot”.

Futótűzként terjedt el az interneten az alábbi fotó, mely egy sanghaji Alfa Romeo-szalon kirakatában készült. A méretes molinón Csou Kuan-jünek gratulálnak, mondván, ő lett Kína valaha volt első F1-es versenyzője. A jelenleg az F2-ben versenyző kínait már az Andretti-pletykák előtt szóba hozták a csapattal, állítólag 30 millió dolláros támogatói háttérrel érkezne.

Készpénznek azonban semmiképp sem szabad venni, hogy egy kínai autókereskedés mit helyez ki a kirakatába, hiszen aligha ott dől el, ki lesz jövőre Valtteri Bottas csapattársa az Alfa Romeónál. Csou a második helyen áll a Forma-2-ben az Alpine másik akadémistája, Oscar Piastri mögött.