Egy kivételtől eltekintve hivatalosan minden jövő évi ülés elkelt a Forma-1-ben. Amennyiben nem vesszük figyelembe, hogy egyesek megkérdőjelezik Sebastian Vettel maradását, már csak azt fedi homály, ki vezeti majd a másik Alfa Romeót a finn Valtteri Bottas oldalán.

A nemzetközi sajtóban számos jelöltet megneveztek már, de egyes értesülések alapján a kínai Csou Kuan-jü lehet a befutó. A Forma-2 bajnokaspiránsa komoly, 30 millió dolláros (kb. 8,8 milliárd forintos) szponzori háttérrel érkezhet a hinwili csapathoz, és ha ez megerősítést nyer, ő lehet a királykategória történetének első kínai versenyzője, még ha ez azt is jelentené, hogy távozni az Alpine pilótaneveldéjéből.

Kínai pilóta érkezhet az F1-be 2

Az Osztrák Nagydíj első szabadedzésén már az Alpine idei Forma-1-es autóját is vezethette Csou Kuan-jü, aki az F2-ben jelenleg második a pontversenyben.

Csou ebben az esetben Antonio Giovinazzi helyét venné át, de az esélyesek listáján Nyck de Vries, a Mercedes Forma-E-világbajnoka és a Sauber akadémiáján pallérozódó Théo Pourchaire neve is szerepel, de az elmúlt napokban már az ex-Red Bull-junior Antonio Félix da Costa és a Ferrari-junior Callum Ilott esélyeit sem írták még le, bár kétségkívül csekélyek.

Hogy közülük ki kerülhet ki „győztesként”, várhatóan a következő hetekben dől el, annyi mindenesetre biztos, hogy Nico Hülkenberg nem lesz az Alfa Romeo pilótája. A német a BILD-nek erősítette meg, hogy ezzel vége Forma-1-es pályafutásának – habár az Aston Martin tartalékosaként továbbra sem szakadt el teljesen a sorozattól.

Kínai pilóta érkezhet az F1-be 3

Nico Hülkenberg többé nem tér vissza állandó pilótaként az F1-be.

„De az élet megy tovább” – jegyezte meg a 179 versennyel a háta mögött, ám dobogó nélkül távozó Hülkenberg. „Más sorozatokból izgalmas felkéréseket kaptam, de nem fogom elsietni a döntéshozatalt.”