A Forma-1-es Holland Nagydíjat részletesebben kivesézzük a Vezess Csapatrádió következő adásában. Tarts velünk kedd este 19 órától YouTube-csatornánkon!

Habár nyílt titok volt, eddig nem volt hivatalos, most azonban bejelentették, hogy Valtteri Bottas a 2021-es Forma-1-es szezon végén távozik a Mercedes csapatától.

Egyúttal az is hivatalos lett, hogy a finn az Alfa Romeónál folytatja F1-es karrierjét.Bottas a visszavonuló honfitárs, Kimi Räikkönen helyét veszi majd át az alakulatnál, ahol a másik ülés sorsa továbbra is kérdőjeles. Antonio Giovinazzi mellett esélyes még rá Alexander Albon és Nyck de Vries is.

A finn pilóta többéves szerződést írt alá a hinwilli alakulattal. “Egy új fejezet nyílik a versenyzői karrieremben” – idézi őt az Alfa Romeo. “Izgatottan csatlakozom az Alfa Romeóhoz 2022-től, új kihívás lesz ez egy ikonikus gyártóval.”

“Az Alfa Romeo egy olyan márka, melyet senkinek nem kell bemutatni. Nagyszerű helyet foglal el a Forma-1 történelmében, megtiszteltetés lesz képviselni őket. Nagy a potenciál a csapatban, élvezettel várom a lehetőséget, hogy segíthessek az előrelépésben, különös tekintettel a 2022-es új szabályokra.”

“Hálás vagyok, hogy megbízott bennem a csapat és alig várom, hogy visszafizethessem nekik a bizalmukat. Jól ismerem Fredet [Vasseur, a csapatfőnök – a szerk.], és várom, hogy megismerjem a csapatot, akikkel együtt fogok dolgozni” – mondta Bottas.

A csapatfőnök is megszólalt. “Örömmel köszöntöm Valtterit a csapatban. Személyében egy erős csapatjátékost hozunk Hinwillbe, a mezőny elején szerzett tapasztalattal. Egy olyan csapat szerves része, amely újraírta a történelemkönyveket. Négy konstruktőri bajnoki címe van: ő a megfelelő pilóta, aki segítheti az Alfa Romeót az előrelépésben” – mondta Vasseur, hozzátéve, hogy annak idején már a Forma-3-ban és a GP3-ban is dolgozott Bottasszal.

Ezzel persze az is biztossá vált, hogy George Russell biztosan érkezik a Mercedeshez, az átigazolást vélhetően kedden jelenthetik be hivatalosan.