2022-re gyakorlatilag leosztották már a lapokat a Forma-1-ben, legalábbis ami a versenyzői üléseket illeti. Az egyetlen szabad hely még az Alfa Romeónál található a frissen igazolt Valtteri Bottas mellett.

A témában hosszú ideig csend volt, ugyanis a csapat körül zajló Andretti-féle felvásárlási mizéria alapjaiban meghatározhatta volna, kié legyen az üres hely. Az amerikaiak bevallott célja volt, hogy amerikai pilótát ültessenek az autóba Colton Herta képében, ám ebből nem lett semmi a felvásárlás kútba esésével.

Visszatért tehát a régi lemez: miután a Ferrari már nincs akkora kihatással az istálló pilótaválasztására, mint korábban, így vélhetően távozni fog a maranellói nevelésű Antonio Giovinazzi. Utódja a Forma-2-ből, azon belül is az Alpine akadémiájáról érkezhet bokszutcai pletykák szerint: a két legesélyesebb jelölt az F2-es bajnoki cím fő várományosa, Oscar Piastri, valamint a kínai Csou Kuan-jü.

Megvan, mikor dől el az utolsó szabad F1-es ülés sorsa 2

Oscar Piastri, a Forma-2 éllovasa

A biztos válaszra azonban nem kell már sokat várni. “A szituáció letisztult, gyorsan döntést fogunk hozni. Nem tudom, hogy Brazília előtt vagy rögtön utána, de a következő pár napban döntünk” – árulta el Frederic Vasseur csapatfőnök.

A szakember azt is elmondta, nem fogják megvárni az F2 bajnoki végeredményét, ugyanis az Abu-dzabi szezonzáró tesztben már autóba szeretnék ültetni Bottast, valamint új pilótájukat.