Több kifejezetten veszélyes baleset is történt az elmúlt években a Forma-1-es Belga Nagydíj helyszínén, Spa-Francorchamps-ban, a versenynaptár egyik legemblematikusabbnak tartott kanyarjában, az Eau Rouge–Raidillon kombinációban, köztük Anthoine Hubert 2019-es tragédiája.

Idén a spái 24 óráson és a W Series futamán is tömegbaleset borzolta a kedélyeket, az események hatására úgy döntöttek, lépnek a biztonság fokozása érdekében. Ez főként a bukótér kiszélesítésében és sóderággyal való beborításában nyilvánul meg – hittük mostanáig. Egy friss fotó alapján azonban arról árulkodik, a nyomvonal sem marad érintetlen.

A bal-jobb-bal ív változtatásával akarják elérni, hogy a versenyzők valóban redukálják a tempót az érintett kanyarokban. Pontos információ nincs arról, hogy a festékszórós jelölés alapján kitolt ív változtat-e akár egy métert is a spái pálya hosszán, mindenesetre az Eau Rouge–Raidillon többé már nem lesz olyan, mint azelőtt.

Az előző hónapban bemutatott naptártervezet alapján jövőre augusztus 26-a és 28-a között rendezik a Forma-1-es Belga Nagydíjat.