A spái pályán senki sem akarja az Eau Rouge-Raidillon kanyarkombinációban elveszíteni versenygépe felett az irányítást. A hely már halálos áldozatot is szedett, és számos csúnya Forma-1-es baleset is történt már ott.

A 2019-es Forma-1-es Belga Nagydíj betétfutamán, a szombati Forma-2-es főversenyen súlyos baleset történt a fent említett helyen, a kombináció legmagasabb pontján. Anthoine Hubert megcsúszása után Juan Manuel Correa nem tudta elkerülni az ütközést. Utóbbi autója felborult, Hubert autója pedig kettészakadt. A közvetítésben csak a kontroll elvesztése, illetve a következmények látszanak. Felkavaró képsorok következnek.

a videó a hirdetés után indul

 

 

a videó a hirdetés után indul

 

Főleg a második, helyszínen készült videón látszik jól, ahogy Juan Manuel Correa és Anthoine Hubert nagy erővel találkoznak egymással. Még a pilóta lábát is látni a fejtetőn csúszó autó elejénél.

Horrorbaleset a Forma-1 betétfutamán, nem tartják meg a versenyt 1Horrorbaleset a Forma-1 betétfutamán, nem tartják meg a versenyt 2

A rendezők azonnal félbeszakították és törölték a versenyt. Nézőtéri felvételek tanúsága alapján több mentőcsapat és szervező is azonnal a helyszínre sietett.

Horrorbaleset a Forma-1 betétfutamán, nem tartják meg a versenyt 3

Anthoine Hubert

Horrorbaleset a Forma-1 betétfutamán, nem tartják meg a versenyt 4

Horrorbaleset a Forma-1 betétfutamán, nem tartják meg a versenyt 5

Jól látszik, hogy a fejvédő kirepül a helyéről

Az FIA hivatalos közleményben megerősítette, hogy Anthoine Hubert belehalt sérüléseibe. A GP3 tavalyi bajnoka 22 éves volt.

Horrorbaleset a Forma-1 betétfutamán, nem tartják meg a versenyt 6

A közlemény említést tesz Correáról is, az amerikai állapota stabil. Giuliano Alesi is érintett volt a balesetben, ő már elhagyhatta a kórházat.