Az utóbbi időben egészen elcsendesedtek a kritikus hangok Nyikita Mazepin körül: a csapattársával sem éppen kíméletes orosz ugyan Mexikóban is kifakadt a csapatrádióban a Haas ellen, de az ilyen apróbb momentumokra nála már sokszor fel sem kapjuk a fejünket.

A Forma-1-es Mexikóvárosi Nagydíj után történtek mellett azonban már nem érdemes elmenni szó nélkül. Mazepin több pilótatársával együtt (az alábbi felvételen Alexander Albon is látható, de George Russell is megjelent a helyszínen) egy szórakozóhelyen vezette le a gőzt a futam után, ám a buliban sikerült összeszólalkoznia a biztonsági őrökkel az orosznak.

Pontosan nem derült ki, hogy miben nem értett egyet Mazepin a hely embereivel, de az látszik a videón, hogy nem lehetett egy sima beszélgetés. A közösségi médiában az terjedt el, hogy a Haas pilótáját kitették a helyről, ám a pilóta egyik szóvivője szerint nem ez történt.

“Foglalt egy asztalt a csapat egyik mérnökének, akinek a mexikói verseny volt az utolsó futama. Meghívta az egész csapatot, ám amikor a bejárathoz értek, nem engedték be őket időben. Nyikita személyesen ment az őrökhöz, ezt követően pedig mindenkit beengedtek a klubba. Senki sem rúgott ki senkit – éppen az ellenkezője történt” – magyarázták az eseményeket.