A Forma-1-es Orosz Nagydíjat részletesebben kivesézzük a Vezess Csapatrádió következő adásában. Tarts velünk kedd este 19 órától YouTube-csatornánkon!

Korábban beszámoltunk arról, hogy nem fognak kivételezni Nyikita Mazepinnel: F1-es pilóta vagy sem, neki is be kell vonulnia sorkatonának, ahogy minden orosz honfitársának.

Azóta kiderültek a szolgálat részletei is: kiderült, hogy már az is beleszámít, hogy a moszkvai állami egyetemre jár a Forma-1 mellett. Az oktatási intézmény címere ezért került fel az orosz pilóta versenyruházatára. “Mesterképzésen vagyok” – árulta el Mazepin. “Számos alkalommal volt problémám a hiányzások és a rossz jegyek miatt. De őszintén hiszek ebben, mivel a sport nem tart örökké, a tanulás fontos. 30 évesen, amikor egy F1-es versenyző karrierje a csúcson van, csak akkor kezdődik az élet. Sosem volt kérdés számomra a tanulás.”

Eldőlt, elviszi a hadsereg az F1-es pilótát 2

Ettől függetlenül valódi fegyvert is kell ragadnia majd a versenyzőnek. “Nem rossz a dolog. A katonai részlegen vagyok, amit ebben az évben befejezek. Várom már a nyarat, amikor edzőtáborba megyünk Balasihába. Egy hónapig barakkokban kell majd élnem” – mondta. Mazepin így vélhetően egyetlen Forma-1-es futamot sem hagy ki a 2022-es szezonban.

A Forma-1-es pilóták közül a leghíresebb sorkatona Kimi Räikkönen, róla több felvétel is található abból az időszakból, amikor a finn hadsereget szolgálta.