Az ígéret szép szó, ha megtartják, úgy jó – tartja a mondás. És Zak Brown tartotta a szavát! Ahogyan arról napokkal ezelőtt beszámoltunk, a McLaren vezérigazgatója végül a Forma-1-es Amerikai Nagydíj hétvégéjén biztosított arra lehetőséget Daniel Ricciardónak, hogy kipróbálja gyűjteménye egy igen különleges, az ausztrál számára végképp sokat jelentő darabját, a néhai NASCAR-legenda, Dale Earnhardt 1984-es Chevrolet Monte Carlóját.

Helyi idő szerint a nagy pillanatra szombat délelőtt került sor: ekkor Ricciardo egy bemutató keretében pályára vihette a 37 éves technikát, amit nem kímélt, ha például fánkozásról volt szó. Mint ismeretes, az ausztrál versenyző még a szezon elején kötött fogadást Brownnal, hogy vezetheti gyerekkori példaképe autóját, ha dobogóra áll a McLarennel – végül a szeptemberi Olasz Nagydíjon annak legfelső fokát kaparintotta meg.

„Autógyűjteményemet a sport, valamint a híres, ikonikus versenyzők és csapatok iránti szenvedély élteti. Azt hiszem, az autóversenyzés a sportról és a szórakozásról szól” – vélekedett Ricciardo bemutatója után a wokingi együttes vezére, szavait a Crash.net idézte. „Szerencsések vagyunk, hogy van két versenyzőnk, akik szeretnek szórakozni.”

„Daniel hatalmas Dale-rajongó, és ez egy nagyszerű pillanat, amivel megünnepeljük Daniel győzelmét. Egy olyan lehetőséget adtunk neki, ami egyszer adatik meg az életben. Remek, hogy együtt versenyezhetünk és megoszthatjuk a sport iránt érzett szenvedélyünket, főleg a rajongókkal.”

F1: Példaképe autójával parádézott Ricciardo 2

A 32 éves versenyző a 2001-ben, 49 évesen elhunyt Earnhardt emléke előtt tisztelegve váltott különleges sisakfestésre. Ricciardo az egyéni összetett nyolcadik helyén áll az Amerikai Nagydíj előtt, amikor még hat forduló van hátra az idei Forma-1-es szezonból.