Ahogy arra számítani lehetett, szombatra megérkezett az eső a Forma-1-es Orosz Nagydíj helyszínére. A szervezők próbáltak előrelátóak lenni, és a Forma-3 egyik sprintversenyét már pénteken megtartották.

Így is rengeteg program maradt szombatra, kezdve a Forma-2 mezőnyének egyik sprintversenyével, melyet azonban elhalasztottak az időjárási körülmények miatt.

A helyszíni beszámolók szerint a körülmények még a Belgiumban tapasztaltaknál is durvábbak, de mindez látszik is a fenti képeken és videókon. A víz elöntötte az F2-es és F3-as paddockot, hasonlóan, mint a hét korábbi részében.

Ezek alapján nem volt meglepő, hogy a harmadik szabadedzés is elmaradt az F1-esek számára. Az időmérő sorsa még kérdéses: Michael Masi tájékoztatása szerint az időjárás javulására játszanak majd, azaz a terv az, hogy magyar idő szerint délután 2-kor megpróbálják elkezdeni az időmérőt, de ha az időjárás nem engedi, akkor várnak – legfeljebb sötétedésig.

Ha szombaton nem lesz kvalifikáció, a rajtsorrend egy vasárnap délelőttre tolt időmérőn dőlhet el. Ha valamilyen oknál fogva akkor sem tudják megtartani a helyosztót, a második szabadedzés végeredménye alapján töltik fel a rajtrácsot.