A Forma-1-es Holland Nagydíjat részletesebben kivesézzük a Vezess Csapatrádió következő adásában. Tarts velünk kedd este 19 órától YouTube-csatornánkon!

Max Verstappen nyert és újra az élre állt a bajnokságban, de összességében a Red Bullnak nem volt egyszerű dolga a Forma-1-es Holland Nagydíjon, mivel egy autóval kellett kivédenie a Mercedes támadásait. Az időmérős baki miatt ugyanis Sergio Pérez – a motorcserét is vállalva – csak a bokszutcából rajtolhatott, végül a nyolcadik helyen végezve mentett néhány pontot.

„Sikerült a kármentés, lépjünk is túl ezen a futamon. Új motorunk van, most bevállaltuk a büntetést, így innen várjuk a folytatást és erősebben térünk vissza Monzában” – kezdte gondolatait a leintés után a mexikói versenyző.

„Kár a végéért, mert fogható lett volna a hatodik hely, de összeértem [Lando] Norrisszal, és megsérült az autó jobb oldala. Minden előzésnél a határon voltam” – utalt a szűk zandvoorti pálya igazán nagy hátrányára. „Nagyon kockázatos voltam, de mindent beleadtam.”

Pérez továbbra is a bajnokság ötödik helyén áll, 15 pont a lemaradása Valtteri Bottasszal (Mercedes) és 6 egységnyi Lando Norrisszal (McLaren) szemben.