A Forma-1-es Holland Nagydíjat részletesebben kivesézzük a Vezess Csapatrádió következő adásában. Tarts velünk kedd este 19 órától YouTube-csatornánkon!

Próbált lyukat fúrni a Mercedes a Red Bull pajzsán, de minden támadása sikertelennek bizonyult, Max Verstappen pedig magabiztos győzelmével, hazai közönsége előtt szerezte vissza a vezetést a bajnokságban. A Forma-1-es Holland Nagydíj aratott győzelmével idei hetedik és pályafutása 17. győzelmét vágta zsebre.

„Hallhatjátok, hihetetlen…” – mutatott a közönségre a Red Bull pilótája, miközben Robert Doornbos korábbi F1-es versenyzőnek nyilatkozott. „Egyértelműen magas elvárásokkal vágtunk neki a hétvégének, amiket sosem könnyű teljesíteni, de nagyon örülök annak, hogy nyertem és újra én vezetek a bajnokságban.”

„Lenyűgöző a mai nap, a tömeg pedig… hihetetlen, ami történik! A Mercedes próbálta megnehezíteni a dolgunkat, de mindig nagyon jól kontráztunk. Elégedettek lehetünk a teljes csapat teljesítményével.”

Verstappenhez hasonlóan a másodikként célba érő Lewis Hamilton is a közönséget dicsérte, ahogyan azt már az időmérő edzés után tette. „Őszintén szólva bámulatos hétvége volt” – fogalmazott a címvédő. „Max remek munkát végzett, gratulálok neki. Mindent beleadtam, keményen nyomtam, amennyire csak lehetett, de ez az iram túl gyors volt nekünk.”

A két éllovas kétkiállásosától eltérő taktikával próbálkozott, ennek ellenére jócskán lemaradt Valtteri Bottas, aki a verseny végi kerékcseréje után rövid időre még Hamilton leggyorsabb körért járó bónuszpontját is veszélybe sodorta. „Nem mentem rá a leggyorsabb körre” – bizonygatta a finn, hogy engedelmeskedett a csapat utasításának.

Verstappen: Hihetetlen, ami történik! 2

„Számomra sajnos eléggé eseménytelenül alakult a futam. Próbálkoztunk az egykiállásos stratégiával és egy elnyújtott első etappal, valamint túlélni a gumikkal, mögöttünk pedig elég nagyon hézag alakult ki. Az utolsó kiállást a biztonsági kedvéért ejtettük meg. Nem volt elég jó tempónk ma.”