A Forma-1-es Holland Nagydíjat részletesebben kivesézzük a Vezess Csapatrádió következő adásában. Tarts velünk kedd este 19 órától YouTube-csatornánkon!

Stabil kettős pontszerzéssel zárta a Forma-1-es Holland Nagydíjat a Ferrari: amíg Charles Leclerc rajtpozícióját tartva az ötödik helyen ért célba, csapattársa, Carlos Sainz mellett az utolsó körben ment el kétszeres világbajnok honfitársa, Fernando Alonso, így végül hetedikként intették le.

„Elég jó versenyt zártunk, erősek voltunk tempó tekintetében, csak nehéz volt két másodpercen belülre kerülni Pierre-hez [Gasly – szerk.] képest” – értékelt a leintés után a monacói. „Ilyenkor elveszítettem az autó elejét, nagyon nehéz volt követni őt. A tempó alapján viszont mi voltunk a legjobbak a középmezőnyben.”

Vele szemben Sainz nem igazán élvezte a holland futamot. „Csúszkáltam, nem igazán sikerült megtalálnom a tempót, egyszerűen nem éreztem magamat otthonosan az autóban. Különböző okok miatt nagyon más volt, mint a hétvége többi részében. Rá kell néznünk az adatokra, mert ilyet először éreztem az év folyamán. Nem találtam a formámat” – panaszkodott a spanyol.

Így előzte meg Alonso Sainzot az utolsó körben.

Arra a kérdéssel egyértelmű nemmel felelt, hogy gyengélkedése összefüggésbe hozható-e a harmadik szabadedzésen látott balesetével. „Az időmérőn nagyon jó volt az autó egyensúlya” – magyarázta. „Ezzel szemben a versenyen folyamatosan csúszkáltam és nem tudtam tartani a tempót. Nagyon furcsa volt.”

Leclerc ezek után újra átugrotta Sainzot a bajnokságban, jelenleg 2,5 ponttal előzi őt a hatodik helyen, míg a Ferrari a konsturktőri összetettben követi hasonlóan szorosan a McLarent, mindössze 3,5 egységnyi a hátránya a wokingi együttessel szemben.