A Forma-1-es Magyar Nagydíjat részletesebben kivesézzük a Vezess Csapatrádió következő adásában. Tarts velünk kedd este 19 órától YouTube-csatornánkon!

Piros zászlós megszakítással indult a 36. Forma-1-es Magyar Nagydíj, miután Valtteri Bottas elmérte a féktávot a rajt után, ezzel a célegyenes végén tömegkoccanást előidézve. A finn előbb Lando Norrist találta el, majd lökte bele McLarenjét Max Verstappenbe, majd a másik Red Bull-ossal, Sergio Pérezzel is összeütközött. A történtek hatására öten estek ki a versenyből.

„Nem értem, hogy erre miért volt szükség az első körben” – állt értetlenül a Sky Sports F1 kamerái előtt Norris, akinek így megszakadt a 15 versenyen át íródó pontszerzési sorozata. „Miért kell ilyen hülyeségekkel kockáztatni? De nincs mit tenni, így nagyon nem is tudok mit mondani.”

Vizsgálják már a rajtbalesetet a stewardok, de az év korábbi részében kisebb fajsúlyú esetekért több ízben is büntetett Norris számára nem kérdés, milyen ítéletnek kellene születnie. „Jóval nagyobb büntetést érdemelne Valtteri, mint amilyeneket én kaptam, de majd meglátjuk. Remélem, van némi józan eszük, és teszik a stewardok, amit kell, de ez innen már nem rajtam múlik” – tette hozzá a McLaren britje.

Norrisszal részben egyetértve Pérez is úgy gondolja, hogy Bottas hibázott. „Úgy látom, Valtteri elvesztette az uralmat az autója felett. Először azt hittem, Lando jött nekem, de utána láttam, hogy Valtteri volt az. Nagyot hibázott, és ezzel mindenkit kiütött. Kár a történtekért” – véleményezte az esetet a Red Bull mexikóija.

Pérez hozzátette, akkora ütést kapott az autója, hogy jó eséllyel motort kell majd cserélni. „Hatalmas csapás ez a csapatnak” – jegyezte meg. „Nagyon is valószínű, hogy elveszítettük a motort.”

F1: Kiakadtak a tömegbalesetet okozó Bottasra 2

Csakugyan az események áldozatává vált Charles Leclerc, de a Ferrari pilótája egyelőre igencsak szűkszavúan kommentálta a koccanást. „Szép bowlingozás volt. Roppant frusztráló” – írta Twitter-oldalán a monacói.

Szerintetek érdemel büntetést Bottas?
Igen, az ő hibája volt!
90% (2114)
Nem, klasszikus rajtbaleset történt.
10% (224)

Frissítés: Döntött az ügyben az FIA – az ítéletről itt számoltunk be: