A két héttel ezelőtti silverstone-i verseny után a Forma-1-es Magyar Nagydíj első köre is drámai eseményeket hozott: miután Valtteri Bottas hibázott az 1-es kanyarnál, eltalálta Lando Norrist, beletolva a brit McLarenjét Max Verstappen Red Bulljába, majd a finn Sergio Pérez autójának csattant.

Az esős rajt után – aminek a mezőny túlnyomó többsége intermediate gumikon vágott neki – piros zászlóval szakították meg a 36. hungaroringi futamot, mivel rengeteg törmelék került a pályára.

Az események hozományaként Bottas, Norris, Pérez, Charles Leclerc (Ferrari) és Lance Stroll (Aston Martin) számára is véget ért a versenyt.

Kétséges a folytatás a bajnoki pontversenyben vezető Verstappen számára is: előbbi autóját a bokszba tolta, a hollandén pedig jókora sérülésnyomok láthatóak az oldalszekrényen, a sérülések súlyosságára viszont nincsenek információk. Hivatalosan 15-en maradtak versenyben, köztük Verstappen is.

A verseny újabb állórajttal, Lewis Hamilton vezetésével folytatódik, az újrakezdést magyar idő szerint 15:32-re tervezik.

A Forma-1-es Magyar Nagydíjat itt közvetítjük élőben: