A Forma-1-es Magyar Nagydíjat részletesebben kivesézzük a Vezess Csapatrádió következő adásában. Tarts velünk kedd este 19 órától YouTube-csatornánkon!

Öthelyes rajtbüntetést kapott a négy hét múlva esedékes Belga Nagydíjra Valtteri Bottas a hungaroringi verseny első körében általa okozott tömegbalesetért. A Mercedes finn versenyzője a rajt után kiütötte Lando Norrist (McLaren) és a Red Bull pilótáit, Max Verstappent és Sergio Pérezt. Összesen öten estek ki az első körben történtek következményeként.

Az ítélethozatal során a stewardok számításba vették a körülményeket, azonban leszögezték, hogy az incidensben maximálisan Bottas volt a hibás, akinek a szuperlicencébe is beírták két büntetőpontot, így már összesen négy strigula szerepel a neve mellett. A finn versenyzőre többek között Pérez és Norris is kiakadt.

„Gyenge rajtom volt: kiforogtak a kerekeim, ezért pozíciókat veszítettem. Az első kanyar féktávjához közelítve valósággal Lando sebességváltójában voltam, és blokkoltak a kerekeim. Mivel ilyen közel voltam, nem találtam a féktávot, eltaláltam őt. Káosz volt” – nyilatkozta a balesetről a vétkesnek ítélt Bottas. „Nyilvánvaló, hogy az én hibám volt, rosszul mértem fel a féktávot.”

Nemcsak a Mercedes pilótáját büntették: Lance Stroll szintén öthelyes hátrasorolással érkezik Spába, mégpedig Leclerc megtorpedózásáért. Az Aston Martin kanadai versenyzője már hat büntetőpontot számlál a mostani kettővel együtt.