A Brit Nagydíj előtti csütörtök délután mutatta be a Forma-1 a nagyközönségnek a 2022-es szabályok alapján épített versenygépet, melyet a különböző közösségi platformokon, illetve a YouTube-on is élőben lehetett követni.

A hivatalos kezdés előtt egy visszaszámláló óra futott az F1 YouTube-csatornáján, melyen egy ideig hallatszottak a helyszíni előkészületek is. A pilóták körbeállták a pályán a demonstrációs járművet, hogy egy közös fotót készíthessenek vele.

Ekkor hagyta el vélhetően Daniel Ricciardo száját az alábbi mondat, mely jól hallható volt a közvetítésben:

“Ez szörnyű, ez szar, ez a legrosszabb”

Ricciardót természetesen megkérdezték a történtekről, mire ő azt állította, mondatának nem a 2022-es autóhoz volt köze. “Valószínűleg másról beszéltem. Hogy őszinte legyek, szoktunk néhány dologról beszélgetni” – mondta a McLaren-pilóta. “Nem emlékszem, hogy ilyet mondtam volna. Az autót menőnek gondolom. Nem lehettem ennyire agresszív – talán a festés volt az, ami nem tetszett, de az autóról nem mondtam volna ilyet.”

“Most már kíváncsi vagyok” – utalt arra az ausztrál, hogy mikor mondta pontosan az ominózus mondatot. “Lando [Norris – a szerk.] mellett álltam? Nem szoktam Lando közelében káromkodni, mert még mindig fiatal” – viccelődött Ricciardo.

Szavazz te is! Neked hogy tetszik a 2022-es Forma-1-es autó?
Bejön a szívóhatást előtérbe helyező versenygép
39% (228)
"Ez szörnyű, ez szar, ez a legrosszabb"
39% (225)
Nem tudom
22% (125)