Egy hátrasorolásnak köszönhetően a legjobb tízből vághatott neki a Forma-1-es Stájer Nagydíjnak a williamses George Russell. A Mercedes ülésére pályázó ifjú brit meggyőzően teljesített a verseny első harmadában, a hetedik-nyolcadik helyen tartotta a körülötte haladók tempóját.

Majd a csapatrádión a fülére szóltak, hogy megbízhatósági okokból átállnak a B-tervre, ezt a 27. körben egy irgalmatlanul hosszú bokszkiállás követte. 18 másodpercig állt csak a garázs előtt Russell, újra kellett tölteni ugyanis a pneumatikus rendszert. Hosszú távon azonban ez sem oldotta meg a problémát, így néhány körrel később feladni kényszerült a versenyt.

Twitter-oldalán azt írta a Williams, hogy motorhiba okozta Russell kiesését – a helyzet drámaiságát pedig jól mutatta, hogy több csapattag is a kezébe temette az arcát. „Hatalmas kár, a versenyzés azonban sosem könnyű. A fair most nem a megfelelő szó. A szerencsédért te dolgozol meg, ma azonban valami félrement” – nyilatkozta kiesése után a holland Ziggo Sportnak.

„Tipikus” – utalt arra Russell, hogy mindig akkor éri őt a balszerencse, amikor lehetősége van egy jó eredményre. „Minket ez különösen érzékenyen érint, mert nem mindig vagyunk itt. Őszinten szólva nem is tudom, mit mondjak vagy mit gondoljak… Mindenki szempontjából nézve sajnálatos, mert nagyon keményen dolgoztunk ezért a csapatnál. Hosszú ideje vártunk már erre.”

F1: Elképesztő esély úszott el a sereghajtónál 2

„Masszív pontszerzésre volt ma kilátás, és nemcsak morális értelemben, hanem a konstruktőri bajnokság szempontjából is fontos lett volna. Hetedikek vagy nyolcadikak lehettünk volna, de azt hiszem, a hetedik hely is elérhető volt, mert még [Fernando] Alonsónál is gyorsabb voltam. Négy vagy hat pont pedig sokat jelentett volna nekünk” – tette hozzá.

A Williams így továbbra is csak a szintén nulla pontot számláló Haast előzi a bajnokságban, a csapat másik autójával Nicholas Latifit a 17. helyen intették le.