Meglepően jól muzsikált a Forma-1-es Azerbajdzsáni Nagydíj időmérő edzésén az AlphaTauri: a Red Bull fiókcsapata mindkét autójával eljutott a Q3-ig, ahol Cunoda Juki eddigi, nem túl hosszú pályafutása során még nem járt.

Pierre Gasly végül a negyedik helyet csípte el, a japán pedig nyolcadik lett – üröm az örömben, hogy a kvalifikáció végén újra a falban láthattuk a 22-es rajtszámú AT02-est, ezzel pedig a ferraris Carlos Sainzot is „rántotta” magával.

„Fantasztikus nap volt a mai” – lelkendezett az eddigi legjobb időmérős eredményét beállító Gasly. „Nem is reménykedhettünk volna jobb teljesítményben, hiszen a Mercedesszel, a Ferrarival és a Red Bull-lal harcolhattunk. Erős időmérőt zártunk, úgy vélem, remek pozícióban vagyunk. Várom már a holnapot.”

Cunoda úgy gondolja, az okozta a vesztét, hogy a határokat feszegette. „Túl későn fékeztem, esélyem sem volt bevenni a kanyart” – mondta az újonc. „A Q3-ig viszont nagyon boldog voltam, szerintem elég jól halad a fejlődésem. Először vagyok Azerbajdzsánban, de a mai nap után elég vegyesek az érzéseim a pályával kapcsolatban. Remélhetőleg a holnapi versenyre minden a helyére kerül.”