Pontszerzéssel indított a Forma-1-ben a japán Cunoda Juki, ám a szezonnyitó Bahreini Nagydíj óta folyton hibázgat a Forma-2 tavalyi bronzérmese. Monacóban egy újabb autótörés után a helyzet már annyira pattanásig feszült az AlphaTaurinál, illetve a Red Bullnál, hogy az energiaitalos márka motorsportfőnöke, Helmut Marko nyíltan kiakadt.

Mindezek következményeként Marko úgy döntött, hogy a japánnak Olaszországba kell költöznie, így közelebb lehet az AlphaTauri faenzai főhadiszállásához és a csapatfőnök Franz Tosthoz, aki felügyeli felkészülését. Cunoda ugyanis feladatot is kapott.

Visszaültetik gokartba a Forma-1 újoncát 2

“Úgy döntöttünk, hogy Juki Olaszországba költözik. Meg kell tanulnia, hogy a Forma-1 a motorsport legkeményebb bajnoksága, és a hozzáállásának is ennyire professzionálisnak kell lennie. Franz felügyeli és szervezi majd a napi életét. Sok edzés, gokartozás és még több munka vár rá a csapatnál.”

“A hibái után úgy hiszem, az önbizalma is sérült. Bízunk benne, hogy az irányítottabb élet, ami Olaszországban vár rá, visszatéríti őt a helyes útra. Tudjuk, hogy megvan benne a potenciál, de a fejlődésnek is meg kell lennie” – mondta Marko.