Kiválóan indult az AlphaTauri japán újoncának, Cunoda Jukinak első Forma-1-es szezonja. Az évadnyitó Bahreini Nagydíjon még pontszerzésnek örülhetett, ám a Forma-2-es bajnokság tavalyi bronzérmese azóta nemigen hozza a tőle eleinte látott teljesítményt: Imolában csúnyán összetörte autóját, legutóbb pedig a Monacói Nagydíj második szabadedzésén találta el a falat.

Cunoda a koccanás miatt sok időt veszített az év egyik legnehezebb pályáján, ahol korábban ráadásul még nem versenyzett. Ezzel sikerült is felhúznia Helmut Markót, a Red Bull motorsportfőnökét. “Ezerszer elmondtuk neki, hogy Monaco egyetlen dologról szól: menni, menni, menni. Most már tényleg fegyelmet kellene tanulnia” – mondta az osztrák szakember.

A pilóta egyébként nem látta ennyire komolynak a helyzetet, mint felettese. “Túl keményen nyomtam a kanyar bejáratán, és elveszítettem a tapadást. A szél miatt poros volt a pálya, elment az autó hátulja és a falnak mentem. Emiatt be kellett fejeznem az edzést.”

“Ez még nem a világ vége” – folytatta Cunoda, majd kiemelte, hogy így legalább két szett lágy gumija maradt a hétvége további részére. “Jobban fel kell készülnöm szombatra és össze kell raknom mindent.”