Egy körig sem tartott Nicholas Latifi versenye a Forma-1-es Emilia-romagnai Nagydíjon: a kanadai előbb megforgott a Williamsszel az Acque Mineraliban, majd ahogy visszatért volna a pályára, összeakadt Nyikita Mazepinnel, aminek eredményeként a falban végezte.

„Frusztráló számomra, hogy egyetlen kört sem tudtam befejezni, ami az én hibám volt a szeszélyes körülmények között” – kezdte gondolatait a williamses. „Próbáltam visszatérni a pályára annak bal oldaláról, és igyekeztem annak felfestett oldalára húzódni. Amikor viszont visszatértem, éreztem, hogy kapok egy ütést.”

„Még nem láttam felvételről, hogy mi történt, de mondták nekem, hogy többször is ütköztem Mazepinnel. Nem láttam őt, sőt azt hittem, hogy [Sebastian] Vettel volt az utolsó a pályán, mert tudtam róla, hogy a boxutcából indult. Ez volt életem legveszélyesebb fél köre.”

„A legrosszabb az volt, hogy az első kicsúszásomig semmit nem láttam” – panaszkodott a körülményekre. „Egy kicsit meg is lepődtem, hogy nem a biztonsági autó mögül indultunk, ugyanis egyszer sem mentünk vizes körülmények között a hétvége folyamán.”

Latifi az elmúlt években bevezetett szabályok ellen is felemelte a hangját: ő például nem ért egyet a megszakítások utáni állórajtokkal, noha tisztában van vele, hogy ez is része a shownak. „Látnám értelmét, ha lehetőséget adnánk a versenyzőknek arra, hogy megnézzék, milyen, ha más autókkal együtt a pályán van” – jelentette ki.

„Tényleg nem láttam semmit, még az előttem haladó autó esőlámpáját sem. Úgyhogy ez nagyon szerencsétlenül jött ki, de ettől függetlenül az én hibám.”

A kanadaival együtt csapattársa, George Russell is egy óriási baleset után búcsúzott: a brit a Mercedes finnjével, Valtteri Bottasszal ütközött össze nagyon csúnyán féltávnál – így két ripityára tört autó a Williams imolai mérlege.