Alig több mint két hónappal a 2021-es szezon kezdete előtt továbbra sincs érvényes megállapodás a Mercedes és hétszeres világbajnoka, Lewis Hamilton között. Úgy tudni, a felek leginkább a brit pilóta éves fizetésében és a szerződés időtartamában nem tudnak zöld ágra vergődni. A brackley-i csapat részéről hangsúlyozták, aggodalomra semmi ok, ugyanakkor lehet, hogy az előszezoni tesztek előtt nem is lesz bejelentés.

A több mint egy éve húzódó huzavonát illetően már a csontot rágja a nemzetközi sajtó is, a korábbi csapattulajdonost, a jelenleg a Channel 4 F1-es szakértőjeként tevékenykedő Eddie Jordant is bosszantja, hogy még ennyi idő után sincs megállapodás. „A felek között nyilvánvaló nincs egyetértés a feltételekben. Azt hallottam, Hamilton többet akar, mint amennyit a Mercedes hajlandó fizetni” – jelentette ki az F1-Insidernek adott interjújában.

F1: „Hamilton vegye tudomásul, mindenki pótolható” 2

„Ez a csapat bevételeinek megosztására megy ki, és arra, hogy befolyásos szerepet töltsön be a Daimleren belül. Ha én lennék a Daimler főnöke, már rég ajtót mutattam volna neki, mondván, vagy vezet a mi feltételeink szerint, vagy menjen” – folytatta a 72 éves ír, aki egykor 14 éven át irányította saját Forma-1-es csapatát.

Ugyanazt mondanám neki, amit Bernie Ecclestone mondott Ayrton Senna halála után: most abba kell hagyni a nyafogást, mindenki pótolható. Persze, Bernie-t is megrázta Senna halála, ahogy mindenki mást, de ő volt az első, aki visszanyerte önuralmát. Szóval, mostanra ezt már Lewisnak is meg kellett volna értenie.

Éles volt Jordan nyelve Sebastian Vettellel szemben is, kijelentve, hogy ő biztosan nem szerződtette volna le az Aston Martinhoz az elmúlt években „szánalmas” teljesítményt nyújtó négyszeres világbajnokot. „Úgy gondolom, hibázott az Aston Martin azzal, hogy aláírt vele” – állt bele a Ferraritól hat szezon után világbajnoki cím nélkül németbe. „Az elmúlt két évben szánalmas volt a Ferrarinál [Charles] Leclerc-rel szemben.”

F1: „Hamilton vegye tudomásul, mindenki pótolható” 3

„Nem tudom, miért volt ennyire rossz, hiszen nyert négy vb-címet, de szerintem már túl van pályafutása csúcsán. Inkább Sergio Pérezt választottam volna” – tért ki a tavaly pályafutása első győzelmét megszerző, végül a Red Bull színeiben folytató mexikói pilótára. Vettel leendő csapattársáról, Lance Strollról is kifejtette véleményét: „Olyan, mint egy zsákbamacska, nem tudni, mit rejt. Néha jó, néha elképesztően rossz. Minden, csak nem kiegyensúlyozott.”