Hat év után csapatot vált Sebastian Vettel: a Red Bull-lal négy világbajnoki címig jutó német 2015 és 2020 között a Ferrarit erősítette, ám a vörösöknél nem jött össze a hőn áhított összetett elsőség. Az utolsó év ráadásul minden korábbinál szenvedősebbre sikerült: mindössze egyetlen alkalommal állhatott dobogóra Vettel, aki a bajnokságot a 13. helyen, mindössze 33 ponttal zárta.

Új munkahelye a Racing Pointból Aston Martinná változó alakulatnál lesz. Habár a hivatalos autóbemutató februárban várható, a csapat közösségi médiás arculatváltásából már következtethetünk arra, milyen színű is lesz majd Vettel új autója.

Vettel tudja, hogy a kezdeti időszak nem lesz fenékig tejfel. “A cél teljesen más, nevezetesen a csapat előremozdítása. A tapasztalataimra építek, és arra, amire képes vagyok a volán mögött” – nyilatkozta. Hozzátette, sokkal több tapasztalattal és tisztább jövőképpel rendelkezik, mint amikor az energiaitalosoknál szerepelt.”A jövőben nem számítok garantált sikerre, csak sok és kemény munkára. Ki kell használnunk, hogy a csapatunk optimista, és meg kell próbálnunk lépésről lépésre közelebb kerülni a sikerhez” – magyarázta.

Vettel szerint a Mercedes hétszeres világbajnoka, Lewis Hamilton a márciusban kezdődő új idényben is a világbajnoki cím első számú esélyese lesz.

F1: Vettel nem vár csodát új csapatától 1

Hozzátette, Hamilton óriási sikerei és rekordjai ellenére számára honfitársa, a német Michael Schumacher minden idők legjobb pilótája. “Gyorsabb volt, mint bárki más a Ferrarival, és minden versenyen a maximumot nyújtotta. Nagyon örülök, hogy a fia, Mick bemutatkozik a Forma-1-ben. Megpróbálok valamit visszaadni neki abból, amit Michael adott nekem” – magyarázta.