Néhány nappal ezelőtt a Forma-1 hivatalos oldala bemutatta, hogyan látták a csapatfőnökök a 2020-as szezont a pilóták egyéni teljesítményét figyelembe véve.

Most magukon a versenyzőkön volt a sor, hogy egymást értékeljék, és kialakítsanak egyfajta sorrendet maguk között. A sportág hivatalos oldala az évad húsz állandó pilótáját vonta be a játékba, akiknek elő kellett rukkolniuk egy top 10-es rangsorral. A versenyzők akár magukra is szavazhattak, és néhányan ezt meg is tették, de senki nem helyezte magát az első helyre. A névtelenül leadott voksok összesítésekor a listákon szereplő versenyzőket a Forma-1-ben jelenleg használatos, az első tíz pilótát értékelő pontrendszer szerint jutalmazták.

Nem okozott meglepetést az összesítés első két helyén szereplő versenyző: a legjobbnak a társak a Mercedesszel hetedik bajnoki címét megszerző Lewis Hamiltont látták, őt a Red Bull-os Max Verstappen követi. Míg a csapatfőnököknél a ferraris Charles Leclerc lett a harmadik, a versenyzők szerint Daniel Ricciardo jobb munkát végzett idén a Renault-val, a monacói ezen a listán a negyedik lett.

F1: Egymást értékelték a pilóták, születtek meglepetések 2

Ötödik helyen végzett Pierre Gasly: az AlphaTauri francia futamgyőztese a williamses George Russellt előzte: a williamses közel állt a futamgyőzelemhez a Szahíri Nagydíjon Hamilton Mercedesében, ám csapata, illetve egy defekt megfosztotta őt ettől.

F1: Egymást értékelték a pilóták, születtek meglepetések 3

 

A hetedik helyen egy újabb futamgyőztes, a Red Bullhoz igazoló Sergio Perez következik. Ő Romain Grosjeant előzi: a Haas franciája súlyos balesetet szenvedett a Bahreini Nagydíjon, melyet élve megúszott. A versenyzők szerint a mezőny többségénél jobb munkát végzett még a Ferrarihoz tartó Carlos Sainz és a Red Bulltól kitett Alexander Albon is.