Felejthetetlen képsorokkal rajtolt el a Forma-1-es Bahreini Nagydíj: átfúrta a szalagkorlátot Haas-Ferrarijával Romain Grosjean azt követően, hogy a 3-as kanyar kigyorsításánál hirtelen irányt váltva összeakadt az alphatauris Danyiil Kvjattal. Évtizedek óta nem láttunk ilyen brutális balesetet, a versenyautó a becsapódáskor szétszakadt és tűzgolyóként rohant át a korláton.

A francia saját lábán kászálódott ki a hatalmas tűzzel égő szétroncsolódott autóból annak ellenére, hogy hosszú másodperceken ki sem látszott a hosszú lángcsóvák közül. Az első orvosi vizsgálatok alapján Grosjean kicsit megégette a kezét és a bokáját, az újabb vizsgálatok szerint azonban a bordái megsérülhettek, kórházba szállították.

A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) szóvivője később elárulta, Grosjeant 53 G-s erőhatások érték a becsapódásnál, 26 másodpercet töltött a lángok között. A Haas adatai szerint az autóval 221 km/órás sebességnél veszítették el a kapcsolatot.

A francia balesete miatt a versenyt huzamosabb időre félbeszakították, ugyanis, mint az a képeken és felvételeken is látható, a szalagkorlát is jócskán megrongálódott.

Frissítés:

Később Günther Steiner, a Haas csapatfőnöke elárulta, hogy éjszakára kórházban tartják a pilótát, akivel telefonon is beszélt. „A kezét bekötötték az égések miatt, de egyébként nem égett meg máshol” – erősítette meg az olasz szakember, hozzátéve, hogy a röntgenfelvételeken nem látni törésre utaló jeleket.

Az esti órákban Grosjean pedig videós formában jelentkezett be, jelezve rajongóinak, hogy jól van.