Annak ellenére, hogy új motorja miatt csak a rajtrács végéről indulhat Sergio Pérez, tíz körig sem tartott számára az Abu-dzabi Nagydíj. A mexikói Racing Pointja nagyon csúnya hangokat adott ki, amikor – sajtóértesülések szerint – a sebességváltó felmondta a szolgálatot. Emiatt a harmadikas szektorban kénytelen volt félrehúzódni, ezzel előidézve egy biztonsági autós periódust.

A múlt heti Szahíri Nagydíjon pályafutása első győzelmét szerző mexikóinak a mostani kiesésnél is nagyobb fejfájást okozhat, hogy 2021-re nincs érvényes szerződése a Forma-1-ben – az utolsó esélye az lehet, ha Alexander Albon helyett őt választja a Red Bull. A jövőre Aston Martinná váló Racing Pointnál biztosan ez volt az utolsó versenye, a következő évtől a Ferraritól búcsúzó négyszeres világbajnok Sebastian Vettel veszi át a helyét.

„Nagy békében vagyok saját magammal, ez minden, amit mondhatok” – kezdte mondandóját kiesése után. „Pillanatnyilag nem teljesen én irányítom a jövőmet. Ha van valami, ami zavaró, akkor ez az. Azt hiszem, bárki más szenvedne, ha ilyen helyzetben lenne.”

F1: Pérez beletörődött a legrosszabba 2

„Tekintve, hogy nem én döntök erről, viszont szereztem egy győzelmet, úgy érzem, kihoztam a legtöbbet a lehetőségeimből” – folytatta Pérez, aki annak ellenére negyedik lett az összetettben, hogy koronavírus-fertőzöttsége miatt mindkét silverstone-i futamot kihagyta. „Ha lesz ülésem jövőre, az nagyszerű, de ha nem, készen állok arra, hogy 2022-ben visszatérjek.”

„Úgy érzem, pályafutásom csúcsán vagyok, a legjobb éveim még előttem vannak, és ha kell, egy év pihenőre vonulok, de minden eddiginél elkötelezettebb vagyok a visszatérés iránt. A győzelem jelentősen megbékített engem, de még sikeréhesebbé is váltam” – tette hozzá.