Stabil hétvégét futott Alexander Albon, aki miután megelőzte a mclarenes Lando Norrist, negyedik lett a Forma-1-es Abu-dzabi Nagydíjon, a verseny utolsó szakaszában pedig még Lewis Hamiltont is megszorongatta. Egész éves teljesítményét elnézve azonban nem érezheti magát biztonságban a thai-brit pilóta, hiszen a Red Bull helyette akár Sergio Pérezt vagy Nico Hülkenberget is választhatja, egyiküknek sincs ugyanis szerződése.

Albon úgy érzi, innentől már nem az ő kezében van a sorsa. „Teljesítmény szempontjából úgy érzem, ez volt a legjobb hétvégém” – nyilatkozta a Sky Sports F1-nek az idén kétszer dobogóra álló versenyző. „Szeretnék köszönetet mondani a srácok támogatásáért, azoknak is, akik a gyárban dolgoznak. Nem adtuk fel, próbáltunk megoldást találni arra, hogy kényelmesebben érezzem magam az autóban. Elég trükkös volt vezetni.”

„Minden jól alakult annak ellenére, hogy minden létező nyomás rám nehezedett ezen a hétvégén. Büszke vagyok magamra, úgy érzem, jól zártam az idei évet. Hogy ez elég-e, vagy sem, már nem az én dolgom megmondani. Mindenesetre úgy vélem, mindent megtettem, innen minden a döntéshozók kezében van” – fogalmazott bizonytalanul a jövőjéről.

F1: Albon mindent megtett, hogy ne rúgják ki 3

Megszólalt Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke is, aki szintén úgy gondolja, jó munkát végzett Albon a szezonzárón. „Az egészet nézve valószínűleg ez volt az idei legerősebb hétvégéje, jó versenyt is futott, a végén még Lewist is nyomás alá helyezte. Most már teljes képünk van róla, minden információt kielemzünk, aztán eldöntjük, mitévők leszünk” – utalt a pilótakiválasztás folyamatára.

Horner arra nem adott pontos választ, hogy mikor jelenti be a Red Bull, ki lesz Max Verstappen csapattársa 2021-ben. „Már nem tart sokáig” – zárta sejtelmesen.

Az AlphaTaurinál ugyanúgy üresen áll az egyik ülés, de egyre több sajtóorgánum véli biztosra, hogy a „kisbikáknál” a Forma-2-es összetett dobogójára felálló Cunoda Juki kiüti Pierre Gasly mellől Danyiil Kvjatot.