Azért, hogy a 2021-es felkészülésre koncentrálhasson, a Ferrari csapatfőnöke, Mattia Binotto Maranellóban maradt, a két héttel ezelőtti Török Nagydíj során csak távolról segítette/irányította a Scuderia munkáját.

A főnök már korábban utalt arra, hogy idén további hétvégéket is kihagyhat, a Motorsport francia kiadása pedig már tényként közli, hogy Binotto a hétvégi Bahreini Nagydíjat is kihagyja.

A sors furcsa fintora, hogy a Ferrari Isztambulban a főnök távollétében érte el idei legjobb eredményét Sebastian Vettel és Charles Leclerc 3-4. helyével, amin a 2020-as első dobogós helyezését elérő német élcelődött is egy kicsit.

„Azt hiszem, az eddigi legtöbb pontunkat szereztük, Mattia pedig itt sem volt. Ha legközelebb nem teljesítünk ilyen jól, megpróbálhatjuk megint otthon hagyni” – viccelődött.

„Nem, amúgy nem hiszem, hogy ezen múlott. 12-13 évvel ezelőtt is dolgoztam már Laurenttel (Mekies, sportigazgató, Mattia távollétében a csapat rangidőse), azóta pedig még sokat fejlődött a kapcsolatunk. Nagyon jó szakember, de ahogy mondtam, nem csak rajta, nem csak Mattián múlik az eredmény, végső soron csapatmunkáról van szó. Sok ember együttműködéséből áll össze egy jó hétvége. Itt (Isztambulban) a körülmények is kedveztek nekünk, de bízunk benne, hogy a következő három hétvégén is jók lehetünk!”